Uzman İsim Kayseri'ye De Dikkat Çekti: Doğal Afet Geliyor!

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen Kayseri'ye de dikkat çekerek çeşitli uyarılarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Uzman İsim Kayseri'ye De Dikkat Çekti: Doğal Afet Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 18 ilde verilen sarı kodlu alarm sonrası Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de açıklamalarda bulundu. Şen açıklamasında Kayseri’ye de dikkat çekerek yaşanacak hava olaylarını doğal afet olarak nitelendirdi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için hava durumu tahminlerini paylaşarak 18 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. 

Kayseri’ye uyarı: Sağanak yağış, su baskını, yıldırım…

Güvenilir hava tahminleriyle tanınan Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, X platformu üzerinden yaptığı açıklamasında, ‘Bugün öğlenden sonra Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Afyon, Konya, Bolu, Erzurum, Kars, Ağrı, Rize ve Artvin sağanak yağış yerel su baskını dolu yıldırım oluşturur. Yarın Pazar öğlenden sonra doğuya kayarak Konya, Karaman, Kayseri, Sivas, Erzurum, Kars hattında yağış tekrarlar’ ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şen, bir diğer paylaşımında ise hava sıcaklığının artacağına dikkat çekerek, ‘Salı gününden itibaren Batı bölgelere aşırı sıcaklar geliyor. Özellikle Salı, Çarşamba, Perşembe günleri Marmara-Ege-Batı Akdeniz ve Güneydoğuda etkili olacak.  İstanbul dâhil 35 ve 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar olacak. Aşırı sıcaklar da doğal afettir. Kendinizi koruyun’ uyarısında bulundu.