Kayseri'de birçok araç hasar gördü! - Şimdi ne olacak?

Kayseri'de bugün aniden adeta kartopu büyüklüğünde yağan dolu, araçlarda büyük hasara yol açtı. Peki araç sigortanız doğal afet teminatı içeriyor mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de birçok araç hasar gördü! - Şimdi ne olacak?

Kayseri'de ikindi vaktinde meyedana gelen dolu yağışı sel ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Kartopu büyüklüğünde yağan dolu birçok araçta hasara yol açtı. Kente yağan dolu araç camlarını kırarken, bazı araçların kaportalarında ciddi hasarlar oluştu. Araç sahipleri kasko poliçelerine ekletebilecekleri doğal afet sigortası teminatı ile doğal afet durumlarında da araçlarını güvence altına alabilir.

Rüzgar, sel, fırtına, yıldırım veya dolu gibi doğal afetler büyük zararlara neden olabilir. Araç sahiplerinin bu durumda maddi kayıpları da olabilir. Dolayısıyla sürücülerin kasko poliçelerine ekletebilecekleri doğal afet sigortası teminatı ile doğal afet durumlarında da araçlarını güvence altına alabilir.

Doğal afetler sonucunda yanma, su altında kalma, çarpışma yada devrilme gibi olası durumlarda karşı tedbir almak önem arz ediyor.

Kayseri'de birçok araç hasar gördü! - Şimdi ne olacak?

Trafik sigortası doğal afet zararını karşılamaz!

Edinilen bilgiye göre trafik sigortası meydana gelebilecek herhangi bir kaza sonrası yalnızca karşı tarafa oluşan maddi zararı karşılar. Sağlık giderleri, maddi hasar ve ölüm, sakatlanma olmak üzere 3 temel teminatı içeren trafik sigortası, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen zorunlu teminatlar dışında farklılaşma göstermez. Dolayısıyla trafik sigortası doğal afetlerin neden olduğu zararları karşılamaz.

Kasko dolu hasarını karşılar mı?

Dolu yağışları bazen oldukça büyük ebatlarda ve çok yoğun şekilde gerçekleşebilir. Bugün Kayseri'de etkili olan dolu pek çok araçta hasara yol açtı. Böyle durumlarda kasko sigortası bulunan araçlarda doğal afet sigortası devreye girerek dolunun araçta yol açtığı maddi zararı karşılar. Ancak maddi zararın araç sahibinin bağlı olduğu şirket tarafından karşılanması için poliçede mutlaka cam teminatının bulunması gerekir.

Doğal afet sigortası aracın hasar sonrası anlaşmalı olduğu servislerde tamir masrafını ücretsiz karşılar.