Uzaktan eğitim karmaşası...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan itibarıyla hibrit modeline geçileceğini açıklamıştı. Kayseri'de bulunan üniversitelerde ise eğitime uzaktan devam edileceği bilgisi kafaları karıştırdı.

Uzaktan eğitim karmaşası...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan itibarıyla hibrit modeline geçileceğini açıklamıştı. Kayseri’de bulunan üniversitelerde ise eğitime uzaktan devam edileceği bilgisi kafaları karıştırdı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından yapılan açıklamada 3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere hali hazırdan uzaktan eğitimle birlikte devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilmesine karar verildiği kaydedilmişti.

UZAKTAN EĞİTİM TEPKİSİ

Buna göre üniversitelerde dileyen öğrenciler okullarında yüz yüze eğitim alabilecek ve bahar döneminde ise devam zorunluluğu aranmayacaktı. Ancak Kayseri üniversitelerinin uzaktan eğitime devam edeceğinin açıklanması tepkilere sebep oldu.

SENATOLAR TOPLANDI

Kararın ardından KYK yurtlarının açılıp açılmayacağı da en büyük merak konuları arasındaki yerini aldı. Konu ile ilgili Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan resmi bir açıklama gelmezken, cep telefonlarına gönderilen kısa mesajda Kayseri üniversitelerinin eğitime uzaktan eğitim ile devam edileceği bilgisi kafaları karıştırdı. KYK tarafından gönderilen kısa mesajda, “Sevgili öğrencilerimiz,Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ile destek olan 13 il içerisinde yer alan Kayseri ilinde bulunan üniversitelerde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. Eğitime uzaktan eğitim ile devam edilecektir” ifadelerine yer verilirken üniversite senatoları konu ile ilgili toplanmaya karar verdi. Toplantıdan çıkacak kararın yarın açıklanması beklenirken, gelen kısa mesajla kafaları karışan üniversite öğrenciler duruma tepki gösterdi. >>Selma Kan