Ustasından Kayseri'ye Özel Cevizli Gül Tatlısı
Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Cevizli Gül Tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Toplamda 8-10 kişilik Gül Tatlısı, özellikle Kayseri'de çok sayıda vatandaş tarafından tercih ediliyor. Bu tarifi usta şef tarafından özel bir şekilde hazırladık. Taslı Haberleri ve kurabiye haberleri için sitemizi takip edebilirsiniz. İşte tarifimiz!
Cevizli Gül Tatlısı, evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz enfes bir lezzet ile tarifini arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bugün siz değerli okuyucularımıza hem ailenize hem de misafirlerinize lezzet bombası Kayseri’ye özel ünlü şef Müslüm Badem’in tarifini vereceğiz.
Cevizli Gül Tatlısı Malzemeleri (Şerbeti için)
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon tranş
Hamuru için:
100 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya (5 gr)
1 paket kabartma tozu (10 gr)
1 adet yumurta
5 su bardağı un
Şerbetin hazırlanışı:
Derin bir tencereye şerbeti koyuyoruz, ardından su ilave ediyoruz, bunları karıştırıyoruz.
Sonrasında ocağa alıp, orta ateşte şerbeti kaynatıyoruz ve tranş limonumuzu içine bırakıyoruz.
Şerbetimizi oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
Hamur Hazırlanışı:
Derin bir plastik kaba tereyağı, sıva yağ, yoğurt, irmik, vanilya, kabartma tozu ekleyip, çırpma teli yardımıyla karıştırıyoruz. Ardından yumurtayı ilave ediyoruz. Son olarak un ilave edip kulak hamuru memesi kıvamına getiriyoruz.
Hamurumuzu bir süre dinlendirmeye bırakıyoruz.
Dinlenmiş hamurumuzu yarım santim kalınlığında açıyoruz. Çay bardağı veya yuvarlak bir mutfak aparatı yardımıyla hamuru yuvarlak yuvarlak bir şekilde kesiyoruz.
Hamurun kenarında kalan parçaları alıyoruz.
Yuvarlak hamurlarımızı yarımay kalacak şekilde 4 yuvarlak hamuru üst üste koyup, rulo yapıp, ortasından bıçak ile kesiyoruz.
İki parçaya böldüğümüz hamuru, önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz.
Hamurları dizdikten sonra her birinin üstüne yarım ceviz koyup bastırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlarımızı kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcak tatlıların üzerine ılık şerbeti yavaş yavaş döküyoruz.
Şerbeti çekip soğuyana kadar tatlılarımızı dinlendiriyoruz.
Usta Şeften, Kayseri'ye özel Cevizli Gül Tatlısı tarifiyle birlikte olduk. Tatlı haberleri ve kurabiye haberleri ve başka lezzetler için görüşmek üzere, afiyet olsun.