Kayseri'de kaza yapanların telefonları susmuyor: Kaza sonrası 30-40 firma arıyor!
Kayseri'de trafik kazası geçiren vatandaşlar, kazanın ardından bu kez telefon trafiğiyle karşı karşıya kalıyor. İddiaya göre, trafik kazasına karışan ve tedavi gören bazı vatandaşlar, hastaneden ayrıldıktan kısa süre sonra çok sayıda hasar danışmanlık firmasından telefon alıyor. Üstelik arayan firmaların sayısının 30-40'ı bulduğu öne sürülüyor.
Kazanın ardından vatandaşları telefonla arayan firmaların, karşı taraftan tazminat alınabileceğini belirterek vekalet vermelerini istediği ifade ediliyor. Hacılar TV’de yer alan habere göre, henüz yaşadığı kazanın etkisini atlatamayan vatandaşlar, bir anda çok sayıda firmanın kendilerine nasıl ulaştığı sorusuyla karşı karşıya kalıyor.
Kişisel bilgiler nasıl ulaşıyor?
Yaşananlar, trafik kazasına karışan vatandaşların telefon numaraları ve kişisel bilgilerinin hangi yollarla üçüncü kişilerin eline geçtiği sorusunu gündeme taşıyor. Kazaya ilişkin bilgilere ve iletişim numaralarına kimlerin, hangi yöntemlerle ulaştığı merak edilirken, kişisel verilerin izinsiz paylaşılması ihtimali de tartışılıyor.
Öte yandan, iddiaların ardından hastanelerde tedavi gören kazazedelerin bilgilerinin herhangi bir şekilde dışarıya aktarılıp aktarılmadığı sorusu da akıllara geliyor. Ancak söz konusu bilgilerin hastane kaynaklı olduğuna ilişkin henüz doğrulanmış bir tespit bulunmuyor.
