Fıstık Teknesi Kurabiye – Çay Yanına Tatlı Tarifleri

Fıstık Teknesi Kurabiye Tarifi ve Tahinli Kurabiye Tarifi ile Çay Saatlerinizi Lezzetlendirin! İster çıtır çıtır fıstıklı kurabiyelerle tatlı bir mola verin, isterseniz de tahinli kurabiyelerle çayın yanına enfes bir tat katın. Pratik tarifleri ile keyifli anlar sizi bekliyor! Tarifin detayları haberimizde…

Fıstık Teknesi Kurabiye – Çay Yanına Tatlı Tarifleri

Tatlı keyfini doruklara çıkarmak için harika tariflerle geliyoruz! Fıstık Teknesi Kurabiye ve Tahinli Kurabiye tarifleri ile çay saatleriniz daha da özel olacak. Fıstıklı kurabiyelerin çıtır kıvamı ve tahinli kurabiyelerin eşsiz lezzetiyle, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Kolay hazırlanışlarıyla dikkat çeken bu tarifler, herkesin favorisi olmaya aday. Lezzet dolu anlar için tarifleri not alın ve mutfağınıza keyif katın!

İşte tarifin hazırlanışı;

Malzemeler;
125 gram Tere yağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı su
1 vanilya
3 kaşık ince çekilmiş fındık
1,5-2 su bardağı arası un
Hamur yoğurma kabına un tüm malzeme alınır karıştırılır ve yavaş yavaş un ilavesi yapılarak çok sert olmayan bir hamur hazırlanır.10-15 dak dinlendirilir.
Küçük tart kalıpları yağlanır ve kalıba sığacak büyüklükte kalın olmayacak şekilde yerleştirilir.

İç malzeme;
1,5 Su bardağı tahin
3 kaşık pudra şekeri
4-5 yemek kaşığı ince çekilmiş fıstık veya ceviz, fındık

Tüm malzemeyi karıştırıyoruz sürülebilir bir kıvam olmalı. Bazı tahinlerde kıvam farkeder iç çerezi koyarken birden koymayın yavaş yavaş koyun karıştırın.
Sıvı bir tahinse çerezi fazlada alabilir.
Bu hazırladığımız içi tartöletlerin içlerine dolduruyoruz ve 175 derece ayarlı ısıtılmış fırında tartöletlerin kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.
Biraz dinlenen tahinli tartöletlerin üzerine fırçayla çok ince tabaka tahin geçiyoruz ve fıstıkla kaplıyoruz.
İnce çekilmiş fındık da kullanabilirsiniz. Ya da fındık fıstık karışımı yapıp kullanabilirsiniz.