Unutulmaya yüz tutmuş meslekler!-Kalaycılık

Gelişen teknoloji ve değişen çağ ile geçmişte popüler olan meslekler toz olup gitti. Bunlardan bir tanesi olan kalaycılık dönemin en tutulan mesleklerinden biriyken şu an kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında sayılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler!-Kalaycılık

Gelişen teknolojiyle beraber öncelerde popüler olan meslekler şu an unutulmaya yüz tutmuş meslekler haline geldi. Geleneksel mesleklerden bir tanesi de bakır kap kacak üzerinden gerçekleştirilen kalaycılıktır. Dönemin ustalık gerektiren en popüler mesleklerinden biriyken şu an neredeyse yok denecek kadar unutulmuş durumda. Geleneksel mesleklerden bir tanesi de bakır üzerinden gerçekleştirilen kalaycılıktır.

Bakır eşyaların yıllarca kullanılabilmesini sağlayan en önemli etken, kalaylanmasıdır. Doğada kolay bulunabilen bakırın, insanlar tarafından kullanılması da oldukça yaygınlaşarak zamanla mutfaklara kadar girmiştir. Bu da bakırcılık ve bakır sanatının gelişerek bir iş kolu oluşumunu sağlamıştır. Özellikle  mutfak  içinde  kullanılan  bakır  kapların  hızlıca oksitlenmemesi,  böylelikle de zehirlenmelere sebep olmaması adına bakır kaplar kalaylanmaya başlanmıştır. Kalayın bakırla birlikte kullanılmaya başlanması  bakıra  farklı  bir  boyut  daha  kazandırarak  bakırın  önemli madenlerden biri haline gelmesini de sağlamıştır.
Günümüzde özellikle popüler kültür içerisinde bakır süs eşyası, cezve,  fincan gibi ürünlerin kullanımının sembolik anlamda değer kazanmaktadır.Özellikle yemek sunumlarında, dekorasyon işlerinde bakır eşyalar önem kazanmaktadır.