Türkiye'nin en kalabalık 10 mahallesi belirlendi – Aralarında Kayseri de var!

Türkiye'nin en kalabalık mahalleleri belirlendi. İlk 10 içerisinde Kayseri'den de bir mahalle bulunuyor. Kayseri'nin o mahallesi 7. sıradan 6. sıraya yükseldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Türkiye'nin en kalabalık 10 mahallesi belirlendi – Aralarında Kayseri de var!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde edilen bilgilere göre Türkiye’nin en kalabalık mahalleleri belli oldu. İlk 10 içerisinde Kayseri’den de bir mahalle yer alıyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin en kalabalık 5 mahallesinin 3’ü İstanbul, 2’si ise Diyarbakır sınırları içinde yer alıyor. Diyarbakır'da 149 bin 194 kişinin yaşadığı Bağlar ilçesindeki Bağcılar Mahallesi Türkiye'nin en kalabalık mahallesi oldu.

Diyarbakır Bağcılar mahallesini 2. sırada 113 bin 989 nüfusla İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde bulunan Adnan Kahveci Mahallesi takip ediyor.

3. sırada ise yine 111 bin 395 nüfus ile İstanbul Başakşehir’deki Kayabaşı Mahallesi bulunuyor.

Kayabaşı Mahallesi’ni 4. sırada 102 bin 682 kişilik nüfusu ile Küçükçekmece’deki Atakent Mahallesi takip ediyor.

Yine Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Fırat Mahallesi de 91 bin 119 kişilik nüfusla ilk 5'te yer alıyor.

Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan Mevlana Mahallesi, 89 bin 989 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 6. mahallesi.

İstanbul Maltepe Zümrütevler Mahallesi ise 88 bin 666 kişilik nüfusu ile listenin 7. sırasında bulunuyor.

İstanbul Bahçelievler’de yer alan Zafer Mahallesi ise 85 bin 131 kişilik nüfusuyla listenin 8.  sırasında kendine yer buluyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Karapürçek Mahallesi ise 84 bin 152 kişilik nüfusa sahip. Karapürçek Mahallesi Türkiye’nin en kalabalık 9. mahallesi.

Son olarak listenin 10. sırasında ise 81 bin 693 kişilik nüfusla İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalımerkez Mahallesi bulunuyor.

Türkiye'nin en kalabalık 10 mahallesi belirlendi – Aralarında Kayseri de var!