Türkiye, Gürcistan ve Ürdün Ortaklığı Kayseri'de!

Kayseri Hikmet Kozan Ortaokulu İngilizce öğretmenlerinden Meryem Emir ve Seda Taşpınar'ında içinde bulunduğu Türkiye, Gürcistan ve Ürdün'ün ortaklığıyla yürütülen 'Once Upon a Time(Evvel Zaman İçinde)' eTwinning projesi, kültürel işbirliği çerçevesinde önemli bir adım olarak hayata geçirildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Türkiye, Gürcistan ve Ürdün Ortaklığı Kayseri'de!

Türkiye, Gürcistan ve Ürdün’ün ortaklığıyla yürütülen ‘Once Upon a Time(Evvel Zaman İçinde)’ eTwinning projesi,her üç ülkenin zengin kültürel mirasını keşfetmeyi ve bu mirası dijital ortamda paylaşmayı amaçlıyor. Öğrenciler, geleneksel masalları ve hikâyeleri modern teknolojilerle yeniden canlandırarak, dijital hikâye anlatımı, animasyon ve interaktif medya gibi Web2.0 araçlarını kullanarak yeni içerikler üretiyorlar. Bu hem eğitimde teknolojinin etkin kullanımını teşvik ediyor, hem de öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerini geliştiriyor.

Türkiye, Gürcistan ve Ürdün Ortaklığı Kayseri'de!

Proje kapsamında, projenin tanıtımı ve farkındalığını artırmak için ortak ülkelerden öğrenciler kendi logo ve posterlerini tasarladılar. Bu tasarımlar daha sonra proje web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.
Dijital dünyada güvenliğin önemini vurgulanarak öğrencilere internet güvenliği, gizlilik ve siber zorbalık konusunda Webinar düzenlendi.

Türkiye, Gürcistan ve Ürdün Ortaklığı Kayseri'de!

Powtoon, Animaker gibi araçlar kullanılarak, öğrenciler kendi hikâyelerini animasyon şeklinde oluşturdular. Bu animasyonlar, projeyi daha çekici ve eğlenceli hale getirdi.

Türkiye, Gürcistan ve Ürdün Ortaklığı Kayseri'de!

Ortak ülkelerden öğrenciler, Storyjumper platformunu kullanarak birlikte ortak bir hikâye yazdılar ve bu hikaye dijital bir kitap olarak oluşturuldu.

‘Once Upon a Time’ kelimelerini kullanarak akrostiş şiir yazmak için, her bir kelimenin harfleriyle başlayan dizeler yazıldı.

Türkiye, Gürcistan ve Ürdün Ortaklığı Kayseri'de!

9 Mayıs eTwinning Günü kutlaması Kayseri Mektebim Becen Kolej’inde 10 okulun katılımıyla,100’e yakın öğrenci ve velilerin bir araya gelmesiyle coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Öğrenciler, proje kapsamında yaptıkları çalışmaları ve kazandıkları deneyimleri paylaştılar. Bu etkinlik, eTwinning platformunun eğitimde sınırları kaldıran yapısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yapılan bu etkinlikler, öğrencilerin hem dil becerileri hem de dijital becerilerinin gelişmesine olanak sağladı. Proje süresince öğrenciler, farklı kültürleri tanıma fırsatı bulacak ve uluslararası arkadaşlıklar kuracaklardır.