Kayseri'de İşsizliği Bitirecek Proje!

Sanayisi ile bilinen Kayseri'de işverenlerin ara eleman sorunlarını çözmeye yönelik bir proje başlatılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de İşsizliği Bitirecek Proje!

Sanayisi ile hem tüm Türkiye’ye hem de dünyaya açılan Kayseri’de, işverenlerin yaşadıkları en büyük sorun olarak dile getirdikleri ara eleman konusu çözüm buluyor. 

Kayserili iş insanlarının sorunlarına çözüm olacak bu proje ile iş arayan ancak nitelik sahibi olamayan gençlerde iş sahibi olacak.

Kayseri'de İşsizliği Bitirecek Proje!

Develi ilçesinde, Develi Kaymakamlığı ve Öksüt Madencilik iş birliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezine, Elektrik-Elektronik Ustalık Kalfalık uygulama atölyesi açıldı. 

Kayseri'de İşsizliği Bitirecek Proje!

Açılış törenine Develi Kaymakamı Yusuf Turan, Develi Belediye Başkanı Adem Şengül,  Develi Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, Öksüt Madencilik Çevre ve Sosyal Yönetişim Direktörü Pelin Usta Özkayhan ve Dış İlişkiler Müdürü Olgun Otyakmaz, Seyrani Eğitim Vakfı Başkanı M. Suat Köylüoğlu, belediye meclis üyeleri, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gazi Yorulmaz ve okul müdürleri, öğrenciler ve usta öğreticiler katıldı.

İlçeye açılan, Elektrik-Elektronik Ustalık Kalfalık uygulama atölyesi hem gündüz hem yatılı olarak eğitim verecek. Bu kurstan mezun olan kişilere ise elektrikçi ve elektronikçi olarak sertifikası verilecek. 

Kayseri'de İşsizliği Bitirecek Proje!Develi ilçesinde eğitim verilecek kursta diğer ilçelerden de (Yahyalı, Yeşilhisar, Tomarza) öğrenci alınacak.

Açılan bu kursla birlikte ilçede hem gündüz hem yatılı olarak mesleki eğitimden elektrikçi ve elektronikçi olarak sertifika almak isteyen gençler için yeni bir kapı açılması sağlandı. Kurslara sadece Develi değil çevre ilçelerden (Yahyalı, Yeşilhisar, Tomarza) de öğrenci alınacak.