TRT'nin Acı Kaybı...

TRT'de yıllarca görev yapmış duayen gazeteci Arif Koca hayatını kaybetti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

TRT'nin Acı Kaybı...

TRT'de yıllarca görev yapmış duayen gazeteci Arif Koca hayatını kaybetti. Arif Koca'nın hayatını kaybetmesi, sevenlerini ve yakınlarını yasa boğdu.

Arif Koca kimdir?

TRT’nin siyah-beyaz yayın yaptığı dönemlerde pekçok zorlu sınavda başarılı olup, binlerce kişinin arasından elenerek TRT’ye girmeye hak kazanan Arif Koca Türkiye’nin beyaz ekranla tanıştığı o ilk yıllarından başlayarak en önemli haberlerini okumuştur. Türk diline ve ses bilgisine hâkimiyetiyle, diksiyonuyla ve telaffuzuyla, kendine mahsus o tok ses tonuyla seyirciyi ve dinleyiciyi kendisine hayran bırakan, TRT'yi saygın bir kurum haline getiren duayen isimlerdendir.

Çocukluk dönemlerini babasının Kayseri’de İnhisar İdaresi Müdürü olması sebebiyle Kayseri’de geçirmiş, ortaokulu Kayseri’de okumuş, yüksek tahsilini Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde Alman Dili ve Edebiyatında tamamlamıştır.

TRT’nin 1971 yılında Kayseri’de TV Paket yayına başlamasıyla birlikte Kayseri’ye görevlendirilmiş, TRT’nin o dönem en ünlü yüzlerinden olan merhum Tuna Huş, Necati Yağcı ve Hüsamettin Urfalıer ile birlikte TRT Kayseri Temsilciliği’nde 3,5 yıla yakın süreyle görevde bulunmuştur.

Kayseri TRT’nin ilk haber spikerlerinden olması sebebiyle şehrin basın tarihinde yer edinmiş Koca, hayatının 40 yıllık dönemini TRT Genel Müdürlüğü Dış Haberler bölümünde Spikerlik, Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığında Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık görevlerinde yönetici konumunda bulunduktan sonra TRT’den emekli olmuştur.

Geçirdiği rahatsızlık neticesinde Ankara’da vefat eden duayen gazeteci hayatını kaybetmiştir. Arif Koca Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir.