TOKİ'den büyük hamle – Kayseri'de de harekete geçti!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 24 ilde harekete geçerek büyük bir hamle yaptı. 24 il arasında Kayseri de bulunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

TOKİ'den büyük hamle – Kayseri'de de harekete geçti!

TOKİ dar gelirli vatandaşlar ve yatırım yapmak isteyenler için Kayseri’nin de içinde bulundu 24 ilde harekete geçerek büyük bir hamle yaptı. 

TOKİ'den büyük hamle – Kayseri'de de harekete geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 24 ilde 231 arsayı açık artırmayla satışa çıkarıyor. Konut, ticaret, sanayi ve turizm tesis alanı niteliğindeki arsalar için yüzde 25 peşinat 48 ay vade ile ödeme alınacağı açıklanırken bu taşınmazlar KDV’den muaf şekilde satılacağı da duyuruldu.

Açık artırma ile satışa çıkarılacak arsaların ihale tarihi 28 Aralık 2023 olarak belirlendi. Kayseri’nin de içinde bulunduğu 24 il ise şu şekilde sıralandı, Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van, Yalova. Bu illerde toplanda 231 arsa satışa çıkarılacak. 

Satışa sunulan arsalar arasında Ankara ilinde konut ve plansız alanlar, Antalya ilinde turizm tesis alanı, İzmir ilinde sanayi alanı, Kocaeli ilinde Ticaret, Konya ilinde Kentsel Gelişim, Uşak ilinde konut ve Tekirdağ ilinde Lojistik tesis alanı bulunuyor.