Tokat Hira Tatlısı - Kahve Yanı Tatlısı - Az Malzemeli

Kahve keyfi yanını taçlandıracak nefis bir lezzetle karşınızdayız. Tokat Hira tatlısı, az malzemesi ve pratik yapımıyla en sık yaptığınız tarifler arasına girecek. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Tokat Hira Tatlısı - Kahve Yanı Tatlısı - Az Malzemeli

Kahve keyfi yanını taçlandıracak nefis bir lezzetle karşınızdayız. Tokat Hira tatlısı, az malzemesi ve pratik yapımıyla en sık yaptığınız tarifler arasına girecek. 

Eğer siz de kahve keyfinizi daha özel kılmak istiyorsanız, Tokat Hira tatlısı ve bu pratik tariflerle sofranızı renklendirin. Hem az malzemeyle hem de kolaylıkla hazırlanan bu tarifler, herkesin beğenisini kazanacak. Kahve yanı keyfini daha da güzelleştirmek için bu lezzetli tarifleri denemeye ne dersiniz? İşte tarifin detayları; 

Malzemeler;

1 yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 adet portakal kabuğu rendesi

Dışını bulamak için;

İrmik

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Hazırlanışı;

Şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım. Kaşıkla şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Dilerseniz şerbeti kaynatmadan da hazırlayabilirsiniz, birçok tarifte öyle yazıyor fakat kaynatınca daha lezzetli oluyor. Şerbeti kaynatıp, soğutalım.

Hamuru için yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alarak çırpalım. Ardından portakal kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu da yoğurma kabına alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hafif ele yapışan bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Kıvam alan hamurumuzdan küçük parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım. Şekillendirdiğimiz parçaları irmiğe bulayalım ve fırın tepsisine alalım. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. Tatlılarımızı önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım. Pişen tatlılarımızı derin bir kap içerisine yerleştirelim. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbetimizi gezdirelim ve şerbeti çekinceye kadar dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun!