Tiryakileri Üzen Haber... - Bir Zam Daha Geldi

Sigara tiryakilerini üzen, bir sigara zammı daha açıklandı. Peki sigaralar ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Tiryakileri Üzen Haber... - Bir Zam Daha Geldi

Sigara tiryakilerini üzen, bir sigara zammı daha açıklandı. Peki sigaralar ne kadar oldu? 

Yeni yılda sigara fiyatlarına yönelik yapılan düzenleme, Nispi Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan yüzde 63'ten yüzde 57'ye çekilme kararıyla birlikte gerçekleşti. Maktu ÖTV'nin etkisiyle bir paket sigaradaki maktu vergi 1.1043 TL'den 4.8058 TL'ye yükseltilirken, asgari maktu vergi tutarı da 22.228 TL'den 28.498 TL'ye çıkarıldı. Bu değişiklikle birlikte, 1 paket sigaradaki vergi eşik fiyatı 35.28 TL'den 50 TL'ye çıktı, böylece 50 TL'nin altında sigara piyasaya sürülme ihtimali düşürmüştü.

Yeni yıla girilmesi ile birlikte art arda gelen sigara zammı haberlerine bir yenisi daha eklendi. Yeni yılın ilk gününde JTI grubuna zam gelmiş en düşük sigara 52 TL, en yüksek sigara 60 TL olmuştu. JTI grubunun ardından, Philip Morris grubuna zam gelmiş, en düşük sigara 54 TL iken, en yüksek sigara 60 TL olmuştu. Ardından BAT grubuna gelen zamda, en düşük sigara ücreti 54, en yüksek sigara ücreti 60 TL olmuştu.

Bugün bir zam haberide, Esse grubuna geldi. Yapılan zamla birlikte Esse grubunda en düşük sigara fiyatı 57 TL iken, en yüksek sigara fiyatı 60 TL oldu.

Tiryakileri Üzen Haber... - Bir Zam Daha Geldi