Tırtıl Kurabiye Tarifi - Az Malzemeli Tarif -Pratik Tatlı Tarifi

Lezzetli bir mola için pratik tırtıl kurabiye tarifi! Az malzemeyle hazırlanan bu nefis kurabiyeler, çay saatlerinizi taçlandırmaya hazır.Pratik bir şekilde yapılıp, çayınızın yanında keyifli bir tat sunuyor. Detaylar Haberimizde…

Tırtıl Kurabiye Tarifi - Az Malzemeli Tarif -Pratik Tatlı Tarifi

Günlük koşturmacanın arasında lezzetli bir mola için pratik tırtıl kurabiye tarifiyle tanışın! Yumuşak hamuru ve içindeki ceviz-tarçın harcıyla zenginleşen bu kurabiyeler, az malzemeyle büyük bir lezzet vaat ediyor. Hem kolay hazırlanıyor hem de çayınızın yanında keyifli bir atıştırmalık sunuyor. Tırtıl kurabiye tarifiyle çay saatlerinizi tatlandırın, günün stresinden kurtulun!

İşte tarifimizin hazırlanışı;

250 gram tere yağ Oda sıcaklığında olacak.
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un (5su bardağı un kullandım) kontrollü ekleyelim
.
Hazırlanışı;
Tüm malzemeyi güzelce karıştırıyoruz
yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim. Elde ettiğimiz hamuru tırtıl kurabiye kalıbı ile uzun şeritler halinde sıkalım. Tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pembe bir renk alana kadar pişirelim.
Kurabiyelerimizi isteğe benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp çıkararak dilediğiniz şekilde süsleyelim ve servise hazır.