Ticaret Şehri Kayseri'de Dengeler Değişiyor

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinden Kayseri için dikkat çeken bir paylaşım çıktı. Ticareti ve esnaflığı ile bilinen kentte dengeler değişiyor mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Ticaret Şehri Kayseri'de Dengeler Değişiyor

SGK verilerinden Kayseri için dikkat çeken paylaşıma göre, Kayseri’de, memur oranında büyük bir artış yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu 2023 yılı verilerine göre Kayseri'de işçi ve esnaf oranı azalırken, memur oranında artış gözlemlendi.

Ticaret Şehri Kayseri'de Dengeler Değişiyor

2023’te Memur Artışı

SGK verilerine göre, Kayseri’de 2023 yılı Aralık ayı sonu itibari ile bir önceki yılın aynı dönemine göre, zorunlu sigorta kapsamındaki işçi sayısı yüzde 9,1 esnaf sayısı yüzde 4,9 azalırken, memur sayısı ise işçi ve esnaf sayısındaki azalışın aksine yüzde 8,8 arttı.
Kentte 2023 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre zorunlu sigortalı kapsamındaki (4c) memur sayısı yüzde 8,8 artarak, 62 bin 630 memur yükseldi. Diğer yandan Kayseri'deki memur sayısı son 1 yılda 5 bin 58 memur arttı.

Ticaret Şehri Kayseri'de Dengeler Değişiyor

Aktif Sigortalı Sayısı 

2023 yılı Aralık ayı sonu itibari ile aktif sigortalı kapsamında, 4a (işçi), 4b (esnaf) ve 4c (memur) olmak üzere Kayseri'de toplam 395 bin 968 aktif sigortalı bulunuyor. Uzmanlar, ekonomide yaşanan sıkıntıların istihdamı da olumsuz etkilediğini ifade ediyor.