Diyanetten Dikkat Çeken Açıklama! - Diş Fırçalamak Orucu Bozar Mı?

Ramazan ayının başlaması ile birlikte özellikle çalışanlar ve öğrenciler 'Diş fırçalamak orucu bozar mı?' sorusunu araştırıyor. Diyanet İşleri konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Diyanetten Dikkat Çeken Açıklama! - Diş Fırçalamak Orucu Bozar Mı?

Diş fırçalamak, kötü kokuları önlemek, ağız hijyeni sağlamak için önemliyken, oruç tutan vatandaşlar diş fırçalamak zorunda kaldığı anlarda orucun bozulması endişesi yaşıyor. Sık sık araştırılan ‘Diş fırçalamak orucu bozar mı?’ sorununa Diyanet İşleri’nden dikkat çeken açıklama geldi.

Ramazan ayına girilmesi ile birlikte vatandaş hangi durum orucu bozar konusunu araştırmaya başladı. Kişisel bakımın temel taşlarından olan diş fırçalamak Ramazan ayında sık sık soruluyor. Okula giden öğrenciler, işe giden vatandaşlar hem görünümleri, hem de sağlıkları açısından diş fırçalamak istiyor fakat bu durum orucu bozar mı bilmiyorlar.

Diyanetten Dikkat Çeken Açıklama! - Diş Fırçalamak Orucu Bozar Mı?

Diyanet İşleri Açıkladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurul’u yaptığı açıklamada ‘Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsaktan önce veya iftardan sonra fırçalanması, oruçluyken fırçalanacaksa da macun kullanılmaması uygun olur’ dedi.