The Times:Varlıklı Türkler Londra'ya akın ediyor!

The Times'ta zengin Türk vatandaşlarının İngiltere'ye akın etme sebepleri hakkında yazılar yayınlandı. Haberin devamı Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber detaylarında…

The Times:Varlıklı Türkler Londra'ya akın ediyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

The Times’ta yer alan habere göre Türkiye’deki zengin vatandaşlar İngiltere’ye, Avrupa’ya akın ediyor.


Yalnızca gitmekle kalmayan vatandaşların zengin muhitlerde ev aldıkları söz konusu oldu.

Tüm Türkiye'de vatandaşların son zamanlarda merak ettiği konular arasında olan bu haber Kayserili vatandaşlarında gündemine oturdu.

Melissa York imzalı ‘’Neden varlıklı Türkler, Londra’nın elit mahallelerinden ev alıyor?’’ başlıklı makalede, Londra’ da ev alan Türk alıcıların çoğaldığını yazdı.

The Times:Varlıklı Türkler Londra'ya akın ediyor!


Yazıdan edinilen bilgilere göre, bir emlakçının şirketinin CEO’su yaptığı açıklamada ‘’Genelde Orta Doğulu, Asyalı ve ABD’li yatırımcıları Londra’da görüyoruz fakat bu yıl bir ulus aşırı hareketliliğiyle diğerlerinden ayrıldı, o da Türkiye’den gelen alıcılar’’ ifadelerini kullandı.


 Türklerin Londra'da ev alması hakkında kesin verilere sahip olmak zordur çünkü bu konuda istatistikler veya resmi kaynaklar mevcut değildir. Ancak, Londra'da Türk yatırımcıların ve bireylerin ev satın aldığına dair gözlemler ve raporlar bulunmaktadır.


Londra, uluslararası bir finans merkezi ve küresel bir şehir olduğu için çeşitli ulusal ve uluslararası yatırımcıların ilgisini çekmektedir. Türk yatırımcılar da Londra'da mülk yatırımı yapmaktadır ve bu da Türklerin Londra'da ev almasıyla ilgili bir göstergedir.

The Times:Varlıklı Türkler Londra'ya akın ediyor!


Londra'da Türklerin özellikle zengin kesimi arasında lüks konut satın alma eğilimi olduğu bilinmektedir. Özellikle Mayfair, Knightsbridge, Kensington ve Chelsea gibi prestijli semtlerde Türklere ait evlerin bulunduğu gözlemlenmektedir.


Sonuç olarak, Türklerin Londra'da ev alması konusunda kesin veriler olmasa da, Türk yatırımcıların ve bireylerin Londra'da ev satın aldığına dair gözlemleri ve yazılı haber, makaleleri bulunmaktadır. Bu, Türklerin Londra'da mülk yatırımı yaptığı ve lüks konutlara ilgi gösterdiği anlamına gelebilir.


Emlak şirketi Black Brick’in kurucusu olan Camilla Dell, “Şu an Türk Lirası’nın değer kaybı dolayısıyla Türkler Londra’da kiralık ev bulabiliyor. Fakat zengin olanlar paralarını Türkiye’den çıkarmaya çalışıyor '' ifadelerine yer verdi.