Son Dakika! Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

Merkez bankası faiz kararını açıkladı. Geçtiğimiz ay Para Politikası Kurulu politika faizi oranını 42,5'ten yüzde 45 düzeyine yükseltilmesine karar vermişti. Peki, bu ay ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Son Dakika! Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz ay Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale oranının yüzde 42,5’ten yüzde 45 düzeyine yükseltilmesine karar vermişti. Merkez Bankası yetkilileri, alınan bu kararın enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrarı sağlama amacını taşıdığını belirtirken, global ekonomik gelişmelerin ve iç talep koşullarının dikkate alındığını vurguladılar. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yaptığı açıklama şöyle; ‘Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir. Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır. Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacaktır' ifadeleri yer aldı.

Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.