Kayseri'de Üretilen KAAN, İlk Kanat Çırpışında Dünya Basınının Dikkatini Çekti!

Fren diskleri Kayseri'de üretilen, Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN, ilk uçuşunu dün gerçekleştirdi. Dünya basını ise bu önemli olayı gündeme taşıdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de Üretilen KAAN, İlk Kanat Çırpışında Dünya Basınının Dikkatini Çekti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fren diskleri Kayseri’de üretilen, Türk sanayisi, yerli ve milli bir muharip uçağı olan KAAN’ı geliştirme hedefine ulaşmanın gururunu yaşarken, dünya basını bu önemli olayı gündemine taşıdı.

Testleri hala devam edecek

KAAN'ın ilk uçuşunda 13 dakika havada kalarak 8000 feet irtifada 230 knot hıza ulaştığı açıklandı. Testlerinin hala devam edecek olan uçağın, 2028 envanterine girmesi hedefleniyor. Türkiye'nin savunma teknolojisi konusundaki ilerlemesini vurgulayarak dünya genelinde dikkat çekiyor.

'Türkiye'nin dönüm noktası'

Amerika merkezli kanal Bloomberg, ‘Uçuş Türkiye’nin dönüm noktası oldu’ ifadelerine yer verirken, İngiltere’nin ünlü haber ajansı Reuters ise, ‘Türkiye'nin özgün geliştirdiği ilk muharip savaş uçağının ilk uçuşu bugün gerçekleşti’ başlığı ile ‘2NATO üyesi Türkiye, azami yurt içi kabiliyetle milli muharip uçağının üretilmesine yönelik TF-X projesini 2016 yılında başlatmıştı’ diyerek okuyucularına duyurdu.

'Bölgenin en güçlüsü'

Yunan gazetesi Proto Thema ise KAAN’ın haberini, ‘Türkiye: Anakara’nın ürettiği 5’inci nesil savaş uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi’ başlığı ile okuyucularına duyurdu. KAAN'ın özelliklerine yer verilen haberde uçağın ‘F-35'ten üstün’ olduğu vurgulandı. Haberde Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin'in, ‘KAAN'ın seri üretimi 10 yıl sürecek. Ancak bu gerçekleştiğinde Türk Hava Kuvvetleri bölgenin en güçlüsü haline gelecektir’ ifadelerine yer verildi.

Hollanda basını Scramble’da 2010 yılının başlarından beri çalışmaların yoğunlaştığı uçağın, General Electric F110 motoruyla güçlendirileceğinin altını çizdi. Çin devlet televizyonunun haber portalı gelişmeyi ‘Türkiye'nin beşinci nesil hayalet avcı uçağı KAAN ilk uçuşunu tamamladı’ başlığı ile gündeme getirdi.