Soğuk algınlığında Kore yöntemi dikkat çekti!

Bir vatandaşın yaptığı sosyal medya paylaşımında soğuk algınlığı, grip ve öksürük için kullanılan Kore yöntemi dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Soğuk algınlığında Kore yöntemi dikkat çekti!

Bir vatandaşın yaptığı sosyal medya paylaşımı dikkat çekti. Sürekli hastalanan ve bağışıklığı düşük olan vatandaşlar bu haber sizin için.

Sosyal medya paylaşımında Korelilerin bu yöntemi dikkat çekti. Korelilerin Sujok adını verdiği bu yöntem öksürük başta olmak üzere soğuk algınlığı, nezle ve burun akıntısına iyi geliyor. Sujok adı verilen Kore yönteminde kişiler sarımsağı ortada ikiye bölüp başparmağına yara bandı yardımıyla sarıyor. Kadınlar bu sarma yöntemini sağ başparmağına uygulaması gerekiyor. Erkeklerin ise sarımsağı sol başparmağına sarmaları gerekiyor.

Başparmağa sarılan sarımsaklar elde sekiz saat kalacağından bahseden sosyal medya paylaşımında sarımsakların yakıcı olduğundan bahsedilip, çocuklar ve cildi hassas olan kişiler kullanmamalı olarak belirtilmiş.

Sujok tedavisi sosyal medya paylaşımını yapan vatandaş ise ‘Burnum tıkalıydı ilk 10 dakika da açtı, şok olmuştum. Gündüz 2 saat sarımsağı başparmakta tuttuktan sonra geceden sabaha kadar tutmaya başladım ve ben iyileşmem de çok faydasını gördüm. Şimdi ise Influenza oldum ve hemen Sujok yaptım yine çok faydasını gördüm’ yorumunda bulundu.