Siyanürle altın çıkartılan Kayseri tehlikede mi?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, aralarında Kayseri'nin de olduğu 13 ilde siyanürle altın çıkartma faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Siyanürle altın çıkartılan Kayseri tehlikede mi?

Erzincan’dan maden faciasında halen 9 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürerken, siyanürlü altın arama faaliyetlerine tepkiler sürüyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili, Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Göz göre göre gelen Erzincan İliç’teki siyanürlü maden faciasının vahameti 9 ilimizi ve 3 komşu ülkemizi içine alan uluslararası bir tehlike doğurmuştur” dedi. 

Aralarında Kayseri’nin de olduğu illeri sayarak, siyanürle altın madeni çıkarılan illeri sayan Usta, “Ordu, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Kayseri, Niğde, Konya, Eskişehir, Uşak, Manisa, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir'de; 13 ilimizin 20 farklı bölgesinde siyanürle altın madeni çıkartma faaliyetleri yürütülmeye devam ediliyor” diye konuştu.

Usta, bu yatırımların Türkiye Cumhuriyeti devletini yüz yıl sonra yeniden manda ve himaye tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını ifade ederek, “Hükûmet; yabancı sermaye ve 5'li çeteye rant yaratmak için doğayı, çevreyi ve bölgede yaşayan insanları zehirlemekten vazgeçmelidir” şeklinde konuştu.