Sivas'ta Günübirlik Gezilecek Yerler

Kayseri'den günübirlik Sivas'a gitmek istiyor ama nereleri gezeceğinizi bilmiyorsanız detaylar haberimizde…

Sivas'ta Günübirlik Gezilecek Yerler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas’ta günü birlik gezilecek yerleri sizler için derledik. Kayseri Sivas arası 198 km mesafede yaklaşık 2 buçuk saat sürmekte… 

İlk olarak yol üzerinde bulunan sızır şelalesini görerek başlayabilirsiniz gezinize.

Sivas'ta Günü Birlik Gezilecek Yerler 
Sızır şelalesi SİT alanı ilan edilerek koruma altına alınan, Gemerek ilçesi, Sızır kasabasına 1 kilometre mesafede bulunuyor. Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Sızır şelalesinde yemek yiyebilir yada çay kahve içebilirsiniz. Şelalenin görsel şölenine şahit olmanın yanı sıra Şelale çevresinde doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.


Ardından Sivas merkez gezinize meydanda bulunan Çifte Minareli Medreseyi ziyaret ederek devam edebilirsiniz. 

Sivas'ta Günü Birlik Gezilecek Yerler
1272 yılında Selçuklu döneminde Moğol-İlhanlılarca yapılmış bu eserin ön cephe duvarında 2 minare göğe yükseliyor. Bir diğer çifte minare eserini de Erzurum’da görebilirsiniz. 

Burada eşsiz bir taş işçiliğine karşı çayınızı ve kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Diğer yandan akşam saatlerinde gitmek isterseniz bu tarihi dokunun içinde canlı müzik dinleyebilirsiniz. 

Taşhan Çarşısı 

Sivas'ta Günü Birlik Gezilecek Yerler
Şehrin tam merkezinde bulunuyor. 19.yüzyılın ikinci yarısında İki katlı, kesme taştan inşa edilmiş, ortası açık avlulu  bir han olan taşhan halen hizmet vermekte. Şuan itibari ile bir konaklama hizmeti vermese de han görüntüsüne sahiptir. İçerisinde çay kahve içebileceğiniz birkaç kafe de var.

Sivas bulunan Popüler Yerler 'den biri Paşa Fabrikası Piknik Ve Mesire Alanı.

Sivas'ta Günü Birlik Gezilecek YerlerBu mesire alanında çardaklar, çocuklar için parklar, su çeşmeleri, camii, mescit, wc bulunmakta. Burada piknik yapabileceğiniz gibi fotoğraf çekinmek içinde çok güzel yerler bulabilirsiniz. Ayrıca gece ışıklandırması da bulunmakta. Geniş bir alanı kaplamakta ve Peyzaj açısından oldukça başarılı.

Altınkale Travertenleri

Sivas'ta Günü Birlik Gezilecek Yerler
Şehir merkezine 24 km mesafede yeralan ve 40 bin metre kare alanda oluşan Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesi’nde, Pamukkale travertenleri model alınarak düzenlenen Altınkale Travertenlerini görebilirsiniz.