Yarın 81 İlde uygulanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıldönümü nedeni ile 81 ilde uygulanması üzere, okullara bir yazı gönderdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in kayseri haberinde…

Yarın 81 İlde uygulanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıldönümü nedeni ile 81 ilde uygulanması üzere, okullara bir yazı gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremlerde, binlerce kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden bir yıl geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilde bulunan tüm okullara, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde hayatını kaybedenleri anmak adına bir yazı gönderdi.

MEB, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için tüm okullarda yarın 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla okullara gönderilen yazıda; ‘Gidenleri geri getiremesek de 50 binin üzerinde vatandaşımızı toprağa verdiğimiz asrın felaketinin izlerinin süratle silinmesi için MEB camiasının her ferdi tam bir irade, kararlılık ve zorlukların üstesinden gelme azmi ile çalışmaya devam edecek, gerek depremzede vatandaşlarımızı gerekse deprem şehitlerimizi asla unutmayacaktır. Bu sebeple; 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla bakanlığımız bünyesindeki tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 6 Şubat 2024 tarihinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.’ cümleleri yer aldı.