Sigaraya Tarihi Zam Geliyor!

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yaptığı sosyal medya paylaşımı ile sigaraya beklenen tarihi zam iddiasını açıkladı. Bakın iddialara konu olan zam tutarı ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sigaraya Tarihi Zam Geliyor!

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yaptığı sosyal medya paylaşımı ile sigaraya yapılacak tarihi zammı açıkladı.

Sigara fiyatlarına Ocak ayında yapılan zammın ardından, Özgür Aybaş bir zammın daha yapılacağını açıkladı. Aybaş, X platformu üzerinden yaptığı sosyal medya paylaşımı ile 1 Nisan sonrası için yeni zamların beklendiğini belirterek, sigara fiyatlarında ortaya çıkan zam iddiaların 10 TL civarında olacağını açıkladı. Aybaş’ın iddiaları doğru ise sigaranın adet fiyatı 3 TL’ye yükselecek. Aybaş, sigara fiyatlarının yanında alkol fiyatlarında da yüzde 10 oranında bir artış yaşanacağını açıkladı.

Sigaraya Tarihi Zam Geliyor!

Aybaş, üretici firmaların ürün kısıtlamasına başladığını ve sigaraya gelecek zam hakkında bilgiler aldığını ifade ettiği açıklama şöyle; ‘1-10 Nisan arası alkollü içkiler ve sigara zammı konuşuluyor. Firmalar sigara satışında ürün kısıtlamasına başladılar. Sigara için dolaşan fısıltı 10 TL civarı zamlar. Bayram sonrasına da kalabilir diye öngörülüyor. Umarım zam geçişi yaşanamaz.’ Aybaş’ın açıklamasının altına vatandaşlar birçok yorum ekledi. Vatandaşlar zammı seçimlere bağlarken, ‘1 Nisan sigara zam geçişi garanti’, ‘Seçimlerden sonra gelecek zamma şaşırmadık’ gibi yorumlara sahne oldu.