O Kişilere YKS Şartı Kaldırılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bazı kriterlere sahip öğrencilerin doğrudan denklik verecek ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girme şartı bulunmayacağına dair yeni bir karar yayımladı.

O Kişilere YKS Şartı Kaldırılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında okumayı düşünen öğrenciler için denklik sürecinde önemli bir değişiklik yapmasıyla beraber belirli kritere sahip öğrencilerin YKS’ye girme şartını kaldırıldığını duyurdu.

İlk 400 Üniversite Mezunlarına Doğrudan Tanınma

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında okumayı düşünen öğrenciler için denklik sürecinde önemli bir değişiklik yaparak son dakika açıklamasını duyurdu. Yapılan yeni düzenlemeyle, dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verileceği bildirildi.

İlk 1000’de yer alan üniversitelerden mezun olanların YKS'ye girmelerine gerek olmadığı ifade edildi. Ancak, dünya sıralamasında ilk bin dışında yer alan üniversitelerden tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından mezun olanların YKS'ye girmesi ve başarı şartını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.