YSK'dan Ramazan Kararı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Yerel Seçimlerin Ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte, oyların sayımının iftar saatinde olması sebebiyle talep edilen mola ile ilgili kararını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

YSK'dan Ramazan Kararı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın, Ramazan ayı nedeniyle oy sayımı sırasında iftar vaktinde bir mola talep etmesi ile ilgili kararını açıkladı.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın YSK’ya gönderdiği yazıda, saat17.00 itibariyle sayım işlemlerinin başlayacağı fakat Ramazan ayı sebebiyle sadece su ile oruç açılması durumunda sağlıklı bir oy sayımının yapılamayacağını bu nedenle iftar saatinde kısa bir mola talebinde bulundu.

YSK'dan Ramazan Kararı!

YSK, talebe karşılık olarak yaptığı açıklamada ‘Zarfların açılması, oyların sayımı ve dökümü başlıklı 100.’cü maddenin birinci fıkrasında, ‘’oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır’’ hükmü hatırlatıldı. Bu sebeple oy sayım işlemlerinde mola verilmeyeceği, aralıksız yapılacağına karar verildi ve bu karar paylaşıldı.