Sigara Paketleri Değişiyor – Artık Zorunlu Olacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı sigara paketlerinde yeni bir değişikliğe gidileceğini açıkladı. Yapılan bu değişiklikle bakın hangi sistem zorunlu olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sigara Paketleri Değişiyor – Artık Zorunlu Olacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı sigara paketlerinde yapılacak yeni değişimle bazı açıklamaların zorunlu olarak paketin üzerinde gösterileceğini açıkladı.

Türkiye’de tütün mamulleri üretimi için gereken prosedürlerin yanında, Bakanlıktan üretim ve faaliyet uygunluk belgesi alması zorunlu hale getirilecek. Tütün ürünlerinin piyasaya sunulması için yapılan başvurularda ürünün fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra belirlenen emisyon seviyeleri de dikkate alınacak. Kayıt dışı üretimin önlenmesi amacıyla, şirketlerin sigara paketleme makineleri için aldığı izinler, ürün izleme sistemlerinin kurulumu için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne bildirilecek.

Sigara Paketleri Değişiyor – Artık Zorunlu Olacak!

Sigara Paketlerinde Ne Değişecek?

Sigara paketlerinde yapılacak bu yeni değişiklik, sigara, puro ve nargile gibi tütün ürünlerinde uygulanacak. Paketlerin üzerinde, üretim tarihini ve yerini belirten bir kodlama sistemi bulunacak. Tütün mamullerinin satış fiyatları siyah zemin üzerinde beyaz renkte belirtilecek. Paketin üzerine ‘..TL’ şeklinde fiyat bilgisi verilmesi zorunlu olacak.