SGK'dan Yeni Adım – Haklarınız Artık Güvende

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işverenlerin ve çalışanların hayatını etkileyecek dev bir operasyon gerçekleştirecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

SGK'dan Yeni Adım – Haklarınız Artık Güvende

SGK'dan Yeni Adım – Haklarınız Artık Güvende

SGK kayıt dışı istihdamı engellemek ve çalışanların haklarını korumak amaçlı yeni bir çalışmayı hayata geçiriyor. 
Sosyal Güvelik Kurumu 2024 Strateji Planı'nda sigortalı işçi çalıştıran, çalışanlarına sigorta yapmayan ya da yapılan sigortalarda sigorta primlerini düşük yatıran işyerlerine ve çalışan olmadığı halde kendini sigortalı gösterenlerin belirlenmesi için sağlayacak. SGK bu kapsamda milyonlarca işçinin ve işverenin hesaplarını incelemeye alacak.
SGK 2024-2028 Stratejik Planı'nda yer alan bu çalışma ile geriye dönük yapılan çalışmalar milyonlarca kişinin hayatını etkileyecek.

SGK'dan Yeni Adım – Haklarınız Artık Güvende

Kayıt Dışı Dönem Bitecek  

2023 yılında SGK yapılan şikâyetlerin değerlendirmeye alınması sonucu toplamda 774 bin 258 kişinin sigortasız olarak kayıt dışı çalıştırıldığı belirlenmişti.
Kurum tarafından yapılacak incelemelerde, önümüzdeki 5 yıl içinde 105 bin iş yerinin ve 700 bin kişinin daha kayıt altına alınması ve ise kayıt dışı çalışan 1 milyon 474 bin 258 işçinin sisteme dâhil edilmesi bekleniyor. 
İstihdamda yaşanana sorunların giderilmesi, işçi haklarının korunması ve işverenler tarafından gerçekleştirilen usulsüzlükleri engellemek amaçlı yapılan bu çalışmalar vatandaşların haklarını korumayı hedefliyor.