Selçuk Geçer'den bomba iddia! Dolar 70 TL olabilir

Döviz kuru, kademeli olarak yükselmeye devam ederken, yatırımcı alım fırsatının olup olmayacağını merak ediyor. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruyla ilgili çarpıcı iddialarda bulunarak yatırımcıya tavsiyeler verdi. 8 Şubat güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Selçuk Geçer'den bomba iddia! Dolar 70 TL olabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kurunun yükselişin arkasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam etmesi ve küresel resesyon endişeleri yatıyor. Yatırımcılar, Fed'in faiz artırımlarının enflasyonu kontrol altına almak için gerekli olduğuna inanıyor. Ancak, faiz artırımlarının ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı ve resesyona yol açacağı da endişe yaratıyor.

Uzmanlar, döviz kurlarının önümüzdeki dönemde Fed'in faiz indirimlerine ve küresel ekonomiye bağlı olarak dalgalanmaya devam edeceğini öngörüyor. Döviz yatırımı yapmak isteyenlerin piyasayı yakından takip etmesi ve risklerini iyi yönetmesi gerekiyor.

Ekonomist İslam Memiş, doların yükselmesiyle ilgili, konuşarak 1994 yılındaki gibi bir ekonomik krizin yaşanabileceğini söyledi. Geçer, piyasaların kontrolsüz olması durumunda doların 50, 60 ve hatta 70 lira gibi rekor seviyelere ulaşabileceği tahmininde bulundu.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

8 Şubat Kayseri döviz alış – satış fiyatları
Dolar
Alış: 30,59
Satış: 30,60
Euro
Alış: 32,93
Satış: 32,98
Sterlin
Alış: 38,69
Satış: 38,71