Schengen vizesi gündem oldu- Schengen vizesi nedir?

AB'de gündem Türkiye olurken, mülteci anlaşması karşılığında Schengen vizesi önerisi sunulmuştu. Avrupa yıllardır yaşanan göç krizinin çözümü için Türkiye ile yeni anlaşmayla girerken, Yunanistan'da konu olan Türkiye'den üç talep karşılığında Türklere vize kolaylığı sağlanması bekleniyor, bunun üzerine gözler Schengen vizesine çevrildi. Peki Schengen vizesi nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Schengen vizesi gündem oldu- Schengen vizesi nedir?

AB’de gündem Türkiye olurken, mülteci anlaşması karşılığında Schengen vizesi önerisi sunulmuştu. Avrupa  yıllardır yaşanan göç krizinin çözümü için Türkiye ile yeni anlaşmayla girerken, Yunanistan’da  konu olan  Türkiye’den  üç talep karşılığında Türklere vize kolaylığı sağlanması bekleniyor,  bunun üzerine gözler Schengen vizesine çevrildi. Peki Schengen vizesi nedir?

Schengenvısa’dan alınan bilgilere göre;  Schengen vizesi, Schengen Bölgesi’ne üye devletlerden herhangi birine seyahat edenlerin seyahat başına turizm veya iş amaçlı 90 güne kadar kalmasına izin veren kısa süreli bir vizedir.

Schengen vizesi Avrupa için en yaygın vizedir. Vize sahiplerinin herhangi bir Schengen Bölgesi dahilinde serbestçe seyahat etmesine ve Schengen üyesi ülkelerden herhangi birinden dönüş yapmasına izin verir. Schengen Bölgesi içinde gümrük kontrolleri yoktur.

Ancak, Schengen üyesi ülkelerden birinde 90 günden fazla süre boyunca okumayı, çalışmayı veya yaşamayı planlıyorsanız Schengen Vizesi yerine bu Avrupa ülkesinin ulusal vizesine başvurmanız gerekir.

2019 yılında 15 milyondan fazla insan Avrupa’da seyahat etmek için Schengen vizesini kullandı.