Sanıktan ilginç savunma: 'Mahkemeye 2-0 geride başlıyorum'

(Özel) Haber: Şeref KAHRAMAN - Kayseri'de 19 yaşındaki gencin yolunu çevirip, motorunu istediği ve bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık, mahkemede 'Hem sabıkalı oluşum, hem de olay günü alkollü oluşum yüzünden mahkemeye 2-0 geride başlıyorum' dedi.

Sanıktan ilginç savunma: 'Mahkemeye 2-0 geride başlıyorum'

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık A.Y.(22) ile mağdur A.Ö.(19) ve avukatlar hazır bulundu.

Yolda yürürken mağdur A.Ö.’ye ıslık çalarak yanına çağırdığı, ‘beni tanıdınız mı’ diyerek motor ve para istediği, daha sonra A.Ö.’yü bıçakladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık A.Y. mahkemede, “Mahkemeye 2-0 geride başlıyorum. Hem o gün alkollü oluşum, hem de sabıkalı oluşum yüzünden olay yağmaya doğru gidiyor. Ben darp olayını kabul ediyorum ama yağmayı kabul etmiyorum. Husumetli olduğum birilerine benzettim ve ‘beni tanıdınız mı’ diye sordum. Alkolün etkisiyle, onlar da bana vurunca bıçakladım, pişmanım” diye konuştu.

Mağdur A.Ö. ise sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, “Davacı değilim, sanığın yanında birisi daha vardı, alkollülerdi, motoru istediler, ben de vurup kaçtım, arkamdan gelerek beni bıçakladı” dedi.

1 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.