Sağlık çalışanları iş bırakacak – İşte sebebi…

Sağlık çalışanlarına şiddet, her geçen gün artarken, Türkiye Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'nu şiddet sorununu çözmek adına bir günlük iş bırakma eylemi kararı aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Sağlık çalışanları iş bırakacak – İşte sebebi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti, çözüme kavuşturmak için bir günlük iş bırakma kararı aldı. Kayseri Aile Hekimleri Derneği, Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Arzu Öztürk, ‘Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz’ diyerek yayımladığı basın bülteninde, sağlık çalışanlarının insani sorumluluklarını yerine getirirken, uğradıkları saldırıların son derece vahim bir durum olduğunu belirtti.

Artan şiddet olayları kabul edilemez!

Kocaeli’nin Körfez İlçesinde 3 sağlık çalışanına uygulanan şiddete değinen Dr. Arzu Öztürk: ‘Sağlık çalışanlarına yönelik her geçen gün artan şiddet olayları kabul edilemez bir noktaya ulaşmıştır. Son olarak Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki Fatih Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan 3 meslektaşımızın hasta ve hasta yakınları tarafından uğradığı saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Sağlık çalışanları, toplumun sağlık ihtiyaçlarını karşılamak, hastalıkları önlemek ve tedavi etmek gibi kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Bu özverili çalışma sırasında, fiziksel ve duygusal olarak yoğun bir mesai harcamaktayız. Bizler büyük bir özveriyle hem mesleki hem de insani sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışırken uğradığımız saldırılar son derece vahimdir’ ifadelerine yer verdi.

En ağır şekilde cezalandırılmalı

Öztürk, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların ağır bir şekilde cezalandırılmaları gerektiğini vurgulayarak şöyle dedi: ‘Son olarak, saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, sağlıkta şiddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını, şiddet uygulayanların ağır şekilde cezalandırılmasını bir kez daha güçlü bir şekilde talep ediyoruz. Mesleğimizi güvenli bir şekilde yerine getirebilmemiz için gerekli adımların bir an önce atılmasını istiyoruz.’

‘Toplumun tüm kesimlerini bizlere destek olmaya davet ediyoruz’

Sağlık çalışanlarına uygulanan bu şiddeti protesto etmek amaçlı bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarının altını çizen Öztürk: ‘Sağlık çalışanlarına yönelik bu tür eylemlere karşı bir araya gelmek, haklarımızı savunmak ve şiddetin son bulması için birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu bağlamda Kayseri Aile Hekimleri Derneği olarak, çatı kuruluşumuz Türkiye Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun aldığı bir günlük iş bırakma eylemine destek kararı almış bulunmaktayız. Bu süreçte, sağlık çalışanlarına karşı şiddeti bertaraf etmek için toplumun tüm kesimlerini bizlere destek olmaya davet ediyoruz’ bilgisini verdi.