RTÜK, TRT Haber'i denetleyecek!

RTÜK şikayetler üzerine TRT Haber kanalını denetleyecek. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin söz konusu şikayetlerin incelenmesine karar verdi. TRT Haber kanalı ne için denetlenecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

RTÜK, TRT Haber'i denetleyecek!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin TRT Haber kanalının denetlenmesine karar verdi. İşte detaylar…

RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve İlhan Taşçı TRT Haber’in seçim yayınlarının objektif davranmadığı gerekçesiyle TRT Haber’in RTÜK tarafından denetlenmesine karar verildi. RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve İlhan Taşçı TRT Haber’in seçim yayınlarının tek taraflı olması gerekçesiyle RTÜK’e şikayet edildi.

RTÜK, TRT Haber'i denetleyecek!

TRT Haber, 31 Mart günü seçim yasaklarının başlamasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP İstanbul, İzmir, Kepez belediye başkan adaylarının yer aldığı reklam filmlerini gün boyunca televizyondan yayınladı. RTÜK, Erdoğan ve AKP’li isimlerin gün boyu propagandasını yapan TRT Haber’in o gün verilen yayınlarını incelemeye karar verdi.

RTÜK aynı zamanda 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için FOX Tv, HALK Tv ve Tele1 kanallarının reklam gelirlerine ceza vermişti.

RTÜK, TRT Haber kanalının 31 Mart Seçim yayınlarına ilişkin inceleme sonucuna bu ay içinde sonuç vermesi bekleniyor.