Dünyaca Ünlü Site Pınarbaşı İçin Düğmeye Bastı

Pazar günü gerçekleşen yerel seçimler sonrası olayların durulmadığı Pınarbaşı ilçesinde yeni bir gelişme yaşandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Dünyaca Ünlü Site Pınarbaşı İçin Düğmeye Bastı

Pazar günü gerçekleşen yerel seçimler sonrası olayların durulmadığı Pınarbaşı ilçesinde yeni bir gelişme yaşandı. 
İlçede sandıkların açılmasından kısa bir süre sonra başlayan MHP ve CHP tarafları arasındaki başkanlık yarışında, her iki tarafta kendilerinin haklı olduğunu ifade ediyorlar. 

Yaşanan gelişmeler üzerine MHP’nin itirazlarını kabul eden ilçe Seçim Kurulu seçimi iptal etmiş. Yenilenecek seçim için sandığa gidilecek tarih 2 Haziran olarak duyurulmuştu.

Bunun üzerine kendilerinin haklı olduğunu ve halkın oylarının gasp edildiğini belirten CHP’liler olayı İl Seçim Kurulu’na taşıma kararı almıştı.

Taraflar arasında yaşanan bu gelişmelere bir yenisi daha eklendi.

Ankara’da ikamet ettiği bilinen Ömer Atalar adlı bir vatandaş, imza kampanyaları ile bilinen change.org sitesinden CHP Başkan adayı Deniz Yağan için imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya katılım kısa bir süre içerisinde 4.777 kişiye ulaştığı görüldü.

Kampanyaya destek veren vatandaşların yaptıkları yorumlarda, Deniz Yağan’a destek vermelerinin genel nedenleri arasında ‘Seçmenin iradesine saygı duyulmaması –  Kazanılmış hak ihali düşüncesi – Demokrasinin yerine gelmesi’ gibi nedenler görüldü. 

CHP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan 319 oy farkıyla Pınarbaşı Belediye Başkanı seçilmişti.