Flaş açıklama! Dolar 20 TL'ye mi düşüyor?

Yerel seçimlerin ardından döviz kurunun aşağı yönlü hareketi sonrası doların 20 TL'ye kadar düşeceği iddia edildi. Ekonomist İslam Memiş, dolar ve Euro hakkında önemli açıklamalarda bulunarak yatırımcıya tavsiyeler verdi. 5 Mart güncel döviz kuru fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Flaş açıklama! Dolar 20 TL'ye mi düşüyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye geneli yapılan yerel seçimlerin ardından döviz kurunda yaşanan aşağı yönlü hareket sonrası kamuoyunda doların 20 TL’ye kadar düşeceği iddiası konuşulmaya başlandı. Ekonomist İslam Memiş, Tv100’deki köşe yazısında döviz kurunu değerlendirerek, doların 20 TL’ye düşüp düşemeyeceğini açıkladı.

Ekonomist İslam Memiş, son zamanlarda sosyal medyada yayılan ‘Seçimin hemen sonrası dolar yükselecek’ algısının yanlış olduğunu belirtti. Doların yerel seçimler sonrası Türk Lirası karşısında değer kazanması beklenirken, tam tersi bir durum yaşanmasına da değinen Memiş; ‘Dolar/TL kuru 31,88 seviyesine geriledi, bu da seçim sonrası dolar kurunda 37 kuruşluk bir düşüş anlamına geliyor’ dedi.

Dolar kurundaki bu düşüşü gören bazı kişilerin yine sosyal medyada ‘Dolar 20 lira olacak’ gibi iddialar ortaya attığını söyleyen Memiş, bu tür tahminlerin gerçekçi olmadığını vurguladı. 31,88 ile 20 lira arasında büyük bir fark olduğunu belirten Memiş, mevcut ekonomik koşullar ve sıkılaştırma politikalarının doların 20 lira olacağına işaret etmediğini ifade etti.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

5 Nisan Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 31,99
Satış: 32,00

Euro
Alış: 34,69
Satış: 34,72

Sterlin
Alış: 40,44
Satış: 40,46