Pınarbaşı ilçesinde yeni gelişme - MHP mi? CHP mi?

Kayseri'de seçime Akkışla, Felahiye, Sarız ve Pınarbaşı damga vururken Pınarbaşı ilçesi ise MHP ve CHP arasında gerim gerim gerilmiş durumda. Geceden beri sular durulmayan ilçede yeni gelişme yaşandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Pınarbaşı ilçesinde yeni gelişme - MHP mi? CHP mi?

Dün gerçekleşen seçimde Kayseri'de gözler Pınarbaşı'ya çevrildi. İlçede CHP ve MHP arasında kıran kırana süren bir yarış mevcutken bazı sandık görevlerinin 3 adet mühürsüz oy torbasını değiştirdiği iddiası ortaya atıldı. İlçede bugün itibariyla yeni gelişme yaşandı.

Kayseri Pınarbaşı ilçesinde şu anda CHP aday Deniz Yağan ile yüzde 33,80, MHP Menduh Uzunluoğlu ise yüzde 30,94 oy oranında. 

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı İlçesi'nden fotoğraf paylaşarak seçimi kazandıklarını belirmişti.

Pınarbaşı ilçesinde yeni gelişme - MHP mi? CHP mi?

Ersoy, mühürsüz olarak torbaları içeri sokmak isteyen ve birleştirme tutanaklarını yetkisi olmayan kişilerin düzenlediğini ifade ederek, "Sevdamız Pınarbaşı’mızda yüzler gülüyor, seçimi kazandığımızı tüm kamuoyuna açıklıyorum. İlçe seçim kurulunda mühürsüz olarak torbaları içeri sokmak kaydıyla, sandık görevlilerinin elinden torbaları alarak değiştirerek, birleştirme tutanaklarını kafalarına göre düzenleyen yetkisi olmayan şahıslar tespit edilerek gerekli itirazlar yapılmıştır. Yok öyle haksız, hukuksuz olarak seçim kazanmak beyler..! Demokrasiye saygı duyduğumuzu belirtir kazandığımız seçimi bir takım oyunlarla kaybetmeyeceğimizi bildiririm. Sabaha kadar buradayız. Hayırlı olsun Pınarbaşı’m…" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün ise ilçede oylar yeniden sayılııyor. CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Pınarbaşı'da sandık sayımından fotoğraf paylaşarak, ''Sandıkların bazıları tekrar sayılıyor. Pınarbaşı'nı almadan gelmeyeceğiz. Bir oyumuzu bile kimseye yedirmeyiz. Pınarbaşı'na Deniz gelecek. Pınarbaşı'nı kazanacağız. Biraz daha sabır.'' dedi.