Petroldeki artış motorine yansıdı! İndirim sevinci kısa sürdü...

Petroldeki artık motorine yansıdı! İndirim sevinci kısa sürdü... İsrail ile Gazze arasında 10 gündür süren savaş, tüm piyasalarda etkisini hissettiriyor. Savaş ortamına en çok tepki veren ise petrol oldu. Son zamla beraber motorinin litre fiyatı kaç TL oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Petroldeki artış motorine yansıdı! İndirim sevinci kısa sürdü...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Petroldeki artık motorine yansıdı! İndirim sevinci kısa sürdü... İsrail ile Gazze arasında 10 gündür süren savaş, ülke ekonomilerinde ve tüm piyasalarda etkisini hissettiriyor. Savaş ortamına en çok tepki veren ise petrol oldu. Ham petrolün varil fiyatı ABD'de 7 Ekim'de ani bir yükselişe geçerek 5 dolardan fazla zamlanmasının ardından bugün bir miktar yumuşama yaşadı.

Geçtiğimiz hafta 87 dolar bandını aşan ham petrol bugün 85 dolarda seyrederken, Brent petrol 92 doları sınayarak 89 dolara çekildi. 

Savaşın Filistin ile sınırlı kalmayıp, İran ile İsrail arasında çatışma çıkması halinde petrolün 150 dolara çıkabileceği bildiriliyor. Petrol fiyatlarındaki bu dalgalanma halinin, yurt içi fiyatlarına yansıması kaçınılmaz oldu. Zam haberi hafta sonu duyurulmuştu.

Son zamlara göre motorinin litre fiyatına 2 lira 25 kuruş zam geldi. Bir litre motorine ödenen para 40 TL'ye dayandı. Benzinde ise şu ana kadar bir gelişme yaşanmadı.

Bugün itibarıyla gelen güncellemenin ardından motorinin litre fiyatı; 

17 Ekim 00.01'den itibaren motorinin litre fiyatına 2 TL 25 kuruş zam geldi. Gelen zam ile beraber 38 TL 26 kuruş seviyesinde olan motorinin litre fiyatı 40 TL 51 kuruşa yükseldi.

Rafineri mesafesi ve kâr marjlarına göre bayiler, iller ve ilçeler arasında fiyatlar farklılık gösterebiliyor.