OSB'de kader günü

Organize Sanayi Bölgesi'nde seçim bugün yapılacak. Seçimde Mehmet Yalçın ile Tahir Nursaçan yarışacak.

OSB'de kader günü

İki adayın yarışacağı OSB seçimi TÜYAP Fuar alanında saat 14:00’te başlayacak. Gergin geçmesi beklenen seçim öncesi iki adaydan da sağduyu çağrısı geldi.

Katılım az olacak!

Bir dizi programı gerçekleştirmek için bugün Kayseri’ye gelen Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile STK ve sanayicilerin yine bugün Ankara’da gerçekleştirilecek olan TOBB toplantısına gidecek olması nedeniyle katılımın az olması bekleniyor. OSB’ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu, salonda sükûnetin sağlanabilmesi için divan heyetinin STK temsilcileri arasından seçmek istediklerini ancak, bugünkü Bakan Nebati’nin Kayseri ziyareti ve STK ile sanayicilerin bir kısmının Ankara’ya gitme durumlarından ötürü divan heyetini sanayicilerden seçeceklerini söyledi. Polisin de güvenlik önlemlerini üst safhada tutacağının altını çizen Kiracıoğlu, “Bizden yana sıkıntı olmaz. Bizler tüm sanayicimize sağduyu çağrısında bulunduk. Ancak karşı taraf gergin. Umarım demokrasi çerçevesinde sanayicinin dediği olur” dedi.

“Nursaçan’ın adaylığına onay veririz”

Bekir Okay Kiracıoğlu, Tahir Nursaçan’ın aday olup olmaması ile ilgili divan heyetinin yoklama yapması halinde, kendi gruplarının adaylığı onaylayacağının da altını çizdi.

Yalçın’dan sağduyu çağrısı

OSB Başkan adayı Mehmet Yalçın’da sanayiciye sağduyu çağrısında bulunarak şu şekilde konuştu:

Organize Sanayi Bölgesi Genel Kurulu’nun başta sanayimize sonra Kayserimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Demokratik bir ortamda geçmesini istiyorum. Barış içinde demokrasinin tezahür edeceğine inanıyorum. Hayırlı olan insan yönetime gelir inşallah. Ben seçime Organize Sanayi Bölgemize faydalı olabilmek için giriyorum. Bizler yatıştırıcı ve birleştirici olacağız.”

Nursaçan seçilse dahi başkan olamıyor!

Öte yandan OSB seçimlerine ilişkin yeni bir iddia daha gündemde. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından adaylığı onaylanmayan Tahir Nursaçan’ın başkan olamayacağı yönünde iddialar söz konusu. Nursaçan’ın adına açılan davalarının devam etmesi ve görevden uzaklaştırılmasının mahkeme tarafından yapılması nedeniyle, sandıktan ismi çıksa bile Bakanlık, başkanlık atamasını yapmayabilir. Tahir Nursaçan’ın seçimleri kazandığı olası bir senaryoda, Bakanlık atamasını yapmazsa yerine kimin geçeceği ise tartışmalara neden oldu. Nursaçan’ın yönetim kurulundan bir ismin başkanlık koltuğuna oturtulabileceği gibi seçimlerin yenilenmesi de gündem olabilir.