O ürüne yine zam!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre o ürüne yine zam geldi. Tüketiciler bu zamma üzülecek. Kayserili vatandaşlar araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

O ürüne yine zam!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre o kaleme yine zam geldi. Kayserili vatandaşlar bu haber sizin için. İşte detaylar..

O ürüne yine zam!

Temel gıda ürünlerine gelen zamlardan sonra vatandaşlar Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine dikkat kesildi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre kuzu eti fiyatında 2024 yılı Ocak ayı itibariyle toplam 3 ay içinde yüzde 39.3 oranında zam yapıldı. Ocak ayında 458 TL olan kuzu eti fiyatı Şubat ayında 591.48 TL’ye dayandı.

2024 yılı Ocak ayında 415 TL olan dana eti fiyatı ise yüzde 24.8 zamlanarak Mart ayında 517 TL’ye çıktı. Mart ayında markette fiyatı en fazla artan ürünler arasına et de girdi. Dana eti bir yılda yüzde 83.4 zamlanırken, kuzu etinde ise zam bir yılda yüzde 118’i buldu. Karkas fiyatlarındaki bu artışın tezgaha yansıması da farklı çeşitlerde yüzde 100’e dayandı.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi verilerine göre ise Ocak ayında bir markette kilogram fiyatı 439 TL olan dana pirzola antrikotun fiyatı yüzde 68 zamla 739 TL’ye çıktı. Kuzu kuşbaşı fiyatı ise güncel olarak 765 TL’ye dayandı. Dana incik ocak ayında 359.9 TL’den satılırken, nisan itibarıyla yüzde 47 zamla 529 TL’lik fiyata ulaştı.

Tüketiciler gelen zamlardan sonra bu üründen vazgeçecek mi merak konusu oldu.