O Parti'nin Başına Arıkan Geçiyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yeni dönemde görevi bırakacağını açıklamasından sonra partinin başına Mahmut Arıkan'ın geçeceği belirtiliyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

O Parti'nin Başına Arıkan Geçiyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yeni dönemde görevi bırakacağı resmen açıklarken, yerine gelebilecek isimler arasında SP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın ismi ön plana çıkmaya başladı.

31 Mart seçimlerinde ortaya çıkan tablo, pek çok partide hesaplaşmayı da beraberinde getirdi. İYİ Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nde mevcut genel başkanların konumu tartışılırken, değişimin yaşandığı bir başka parti de Saadet Partisi oldu.

Yerel seçimlerde beklediği oy oranına ulaşmayan ve Yeniden Refah Partisi’nin çok gerisinde kaldığı için Milli Görüş tabanını bu partiye kaptırdığı yolunda yorumlar yapılan partide Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, genel başkanlığı bırakacağını resmi bira açıklama ile duyurdu.

Parti tabanından gelen baskılar üzerine Karamollaoğlu, Kasım ayındaki kongreyi işaret etti. Olağan Genel kurulda yeniden aday olmayacağını kamuoyuna açıklayan Karamollaoğlu’nun aktif siyaseti bırakacağı ileri sürülüyor.

Karamollaoğlu’nun yerine kimin geçeceği merak edilirken, en çok şans verilen adaylar arasında Kayseri Milletvekili ve SP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan da yer alıyor.

Arıkan’ın yanı sıra Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, Karamollaoğlu’ndan önce genel başkanlık yapan Mustafa Kamalak ile eski milletvekili Abdulkadir Karaduman genel başkan adaylığı için adı geçen diğer siyasetçiler arasında yer alıyor.

Saadet Partisi’nde siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre, Karamollaoğlu’nun da Arıkan’ı desteklediği, il başkanlarının yanı sıra delegelerin de Arıkan’ı arayarak aday olmasını istediği konuşuluyor.