O isimlerin memleketlerinde seçim kaybedildi!

Kayseri'deki yerel seçim sonuçları ilginç bir tablo ortaya çıkardı. Üst düzey siyasetçiler, memleketlerinde seçimi kaybetti. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

O isimlerin memleketlerinde seçim kaybedildi!

Kayseri’nin yerel seçim sonuçları ilginç bir tabloyu ortaya çıkardı. Üst düzey siyasetçiler, memleketlerinde seçimi kaybetti. 

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre 31 Mart yerel seçimlerinde bir birinden ilginç gelişmeler yaşandı. Cumhur İttifakı’nın Kayseri’de umduğunu bulamadığı seçimde, AK Parti ve MHP önemli ölçüde oy kaybı yaşadı. Uzun yıllardan beri Kayseri’de AK Partili adayların merkezdeki oy oranları yüzde 40’ın altına düştü. 

Seçim sonuçlarında öne çıkan bir başka gelişme ise üst makamlarda görev yapan siyasetçilerin memleketlerinde seçimi kaybetmiş olmasıydı.  MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in memleketi olan Sarız’da MHP adayı Baki Bayrak seçimi kaybetti. Sarız’da CHP adayı Ömer Faruk Eroğlu seçimi kazandı.

Önceki dönem AK Parti Milletvekili Yaşar Karayel ve iki dönem Kayseri’de milletvekilliği yapan Emrah Karayel’in memleketi Tomarza’da da seçimi İYİ Parti kazandı. AK Parti ve MHP merkez dahil pek çok ilçede önceki seçimlere göre önemli oranda oy kaybetti.