Nihayet Kar Geliyor!

Kayserililerin dört gözle beklediği kar nihayet geliyor. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri ve çevresi için yayımladığı hava tahmin raporunda kar yağışının geleceğini duyurdu. Peki ne zaman kar yağacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Nihayet Kar Geliyor!

Kayserililerin dört gözle beklediği kar nihayet geliyor. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri ve çevresi için yayımladığı hava tahmin raporunda kar yağışının geleceğini duyurdu.

Meteorolojinin yayımladığı raporda kuvvetli yağış ve don uyarısında bulundu. Bugün beklenen yağışların doğu ve kuzey ilçeler ile yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli olacağını tahmin eden Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır dedi. Başta doğu ilçeler ile yüksek kesimler olmak üzere il geneli buzlanma ve don görülebileceğini ekleyen Meteoroloji, ulaşımda aksama vb. gibi sorunlara dikkat çekerek tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

Gün Gün Hava Tahmin Raporu Şöyle;

Bugün Kayseri genelinde havanın çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı geçeceği, yağışların doğu ve kuzey ilçeler ile yüksek kesimlerde daha yoğun olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor.

22 Ocak Pazartesi; Kentte sabahın ilk saatlerinde hafif kar yağışı bekleniyor. En düşük sıcaklık eksi 4 olacakken en yüksek sıcaklık 2 derece olacağı tahmin ediliyor.

23 Ocak Salı; Sabah saatlerinde puslu yer yer sisli bir hava beklenirken, kent genelinde parçalı zaman zaman az bulutlu bir hava bekleniyor. En düşük sıcaklık eksi 10 olacakken en yüksek sıcaklık 2 derece olacağı tahmin ediliyor.

24 Ocak Çarşamba; Gece ve sabah saatlerinde puslu yer yer sisli bir hava beklenirken, kent genelinde parçalı zaman zaman az bulutlu bir hava bekleniyor. En düşük sıcaklık eksi 10 olacakken en yüksek sıcaklık 2 derece olacağı tahmin ediliyor.

25 Ocak Perşembe; Kent genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, akşam saatlerinden sonra aralıklı hafif kar yağışı bekleniyor. En düşük sıcaklık eksi 9 olacakken en yüksek sıcaklık 6 derece olacağı tahmin ediliyor.

26 Ocak Cuma; Çok bulutlu bir havanın etkili olacağı kentte aralıklı hafif kar yağışı öngörülüyor. En düşük sıcaklık eksi 4 olacakken en yüksek sıcaklık 3 derece olacağı tahmin ediliyor.