Muhallebili Kek Tarifi - Torta Nua – Az Malzemeli Tarifler

Yaz aylarının gelmesi ile fresh tatlar arayanların yeni vazgeçilmezi Torta Nua! Muhallebili kekin İtalyan versiyonu olan Torta Nua az malzemesi ile mutfaklarınızda yeni lezzet olarak karşınıza çıkacak. Tarifin püf noktaları ve detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Muhallebili Kek Tarifi - Torta Nua – Az Malzemeli Tarifler

Yaz aylarının gelmesi ile fresh tatlar arayanların yeni vazgeçilmezi Torta Nua! Muhallebili kekin İtalyan versiyonu olan Torta Nua az malzemesi ile mutfaklarınızda yeni lezzet olarak karşınıza çıkacak.

Yapımı çok pratik olan bu muhallebili kek, hem görüntüsü hem de enfes tadı ile sofralarınızın vazgeçilmesi olurken, sunumlarınıza da renk katacak. İşte muhteşem tarifin detayları;

Malzemeleri;

Muhallebi için:
400 ml süt,
1 tepeleme yemek kaşığı un,
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday),
1 yumurta sarısı,
4 yemek kaşığı şeker,
1 dilim limon kabuğu.

Kek için:
2 yumurta,
Çeyrek su bardağı şeker,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı un,
1 limonun rendelenmiş kabukları,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı yaban mersini.

Hazırlanışı;

Öncelikle muhallebinin yapımı ile başlıyoruz. Sütün bir miktarını kenara ayırıyoruz. Ayırdığımız diğer sütü tencereye ekleyerek içine limon kabuğunu ekleyerek ocağa alıyoruz. Kenara ayırdığımız sütü bir karıştırma kabına alarak içine un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri ekleyerek iyice karışıyoruz. Ocağa aldığımız sütün içinden limon kabuğunu çıkararak, un nişasta, yumurta sarısı ve şekeri karıştırdığımız harcı yavaş yavaş ekleyerek kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Kek için; yumurta ve şekeri bir kaseye alarak beyaz köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Limon kabuğu ve kabartma tozunu ekledikten sonra biraz daha çırpıp kek harcını kelepçeli bir kalıba döküyoruz. Kek harcını döktükten sonra muhallebiyi parça parça kek harcının üzerine koyuyoruz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Su salmayacak meyveleri tercih etmeniz önerilir.

İçinde muhallebi olduğu için kürdan testi işe yaramayacak. Bu yüzden kek iyice kızarınca fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhallebili Kek Tarifi - Torta Nua – Az Malzemeli Tarifler

Püf noktası: Muhallebiyi bir gün öncesinden ya da birkaç saat öncesinden hazırlayıp buzdolabında muhafaza ederseniz, kekin içinde daha dolgu gibi duruyor. Ayrıca kekten biraz tabana döküp harcın geri kalan kısmını muhallebiyi döktükten sonra eklerseniz görüntüsü daha şık duracaktır.