Milyonlarca vatandaş için bugün son gün!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren tarih için artık son güne girildi. Vatandaşların cezai duruma düşmemeleri için bugün ödemelerini yapmaları gerekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Milyonlarca vatandaş için bugün son gün!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi ödemeleri günü için sona gelindi. 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti ise 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödendi. 

Milyonlarca vatandaş için bugün son gün!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin mülkleri için ödediği bir vergidir. Vergi, mülkün türüne, değerine ve bulunduğu yere göre hesaplanır.

2023 yılı için emlak vergisi oranları şu şekildedir: Konutlar için binde 1, İşyerleri için binde 2, Arsalar için binde 3, Araziler için binde 1 olarak belirlendi. 

Emlak vergisi, tapu dairesine, e-Devlet üzerinden veya vergi dairesine giderek ödenebilir. Emlak vergisi ödemesi yapmayan mükellefler için gecikme cezası uygulanmaktadır. Gecikme cezası, verginin ödenmesi gereken son günü izleyen günden itibaren hesaplanır.

İsteğe göre emlak vergisi peşin ödenebileceği gibi isteğe göre de taksitle ödenebiliyor. Yıl içerisinde 2 taksit şeklinde ödenen emlak vergisinin 2. taksiti, 1-30 Kasım döneminde ödenecek.