Oğuz Boyları Derneği Üyeleri Anıtkabir'de

Oğuz Boyları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Arslankaya, beraberindeki 45 kişilik bir heyetle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedî istirahatgahı olan Anıtkabir'i ziyaret etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Oğuz Boyları Derneği Üyeleri Anıtkabir'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oğuz Boyları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Arslankaya, beraberindeki 45 kişilik bir heyetle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedî istirahatgahı olan Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’dan yürüyerek tören alanına geçiş yapan heyet Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Tören sonrası Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Başkan Arslankaya, burada Anıtkabir özel defterini imzaladı. 

Oğuz Boyları Derneği Üyeleri Anıtkabir'de
Oğuz Boyları Derneği Başkanı Öcal Arslankaya, üyelerine yönelik sosyal faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor. Zaman zaman düzenlediği Konferanslar, paneller ve şenliklerle üyelerini her konuda bilgilendiren Dernek, bu kez de 45 kişilik bir heyetle Ankara’ya çıkarma yaptı. Heyet Başkan Öcal Arslankaya’nın yönetiminde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedî istirahatgahı olan Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’dan yürüyerek tören alanına geçiş yapan heyet burada Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Tören sonrası Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Başkan Arslankaya, burada da Anıtkabir özel defterini imzaladı. 
Arslankaya, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı. 'Ülkemizin kurucusu önderimiz sevgili Atam. Bugün Oğuz Boyları Derneği olarak huzurunuzdayız. Bizlere emanet bıraktığın bu aziz vatanı kanımızın son damlasına kadar koruma ve müdafaa etmeye yemin etmiş Oğuz'un evlatları olarak söz veriyoruz. Biz bu aziz Vatanın ne zor şartlar altında kurulduğunun ve sayısız şehidin verildiğinin de bilincindeyiz. Onun için diyoruz ki. Duruşumuz Net, Tavrımız tek. Tek Derdimiz Devlet. Ne Mutlu Türküm Diyene.'  Ruhun şad olsun.

Oğuz Boyları Derneği Üyeleri Anıtkabir'de
Anıtkabir ziyaretinden sonra eski Meclis binası, MTA Tabiat Tarihi Müzesini gezen Oğuz Boyları Derneği Üyeleri, Atatürk'ün hayatı ve Cumhuriyet'in kuruluşuna tanıklık eden eşyaları da görme fırsatı buldu. Burada basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Dernek başkanı Öcal Arslankaya, Atatürk'ün huzurunda bulunmanın kıvancını ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Arslankaya, 'Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet olarak bırakmış olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olarak açtığı kutsal yolda hiç durmadan ve yorulmadan, milletimizin en uygar medeniyetler içinde yer alması için çalışmaktayız. Bu mücadelemizde bizlerin en önemli esin kaynağı, Ulu Önder'in açtığı bu kutsal yol ve bizlere bırakmış olduğu ilkeleridir. Bu değerlerin önemi, her geçen gün daha da iyi anlaşılmaktadır. Çünkü biliyoruz ve görüyoruz ki Atatürk'ün ışığı sadece bizlerin yolunu değil, tüm insanlığın yolunu aydınlatacak yüksek değerler taşımaktadır.'