Meteoroloji, Buzlanma ve Don Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri ve çevresi için hava tahmin raporu yayımlandı. Meteoroloji buzlanma ve don uyarısında bulundu! Güncel hava durumu bilgileri ve önemli uyarılar için Kayseri Anadolu Haber'in haberlerini okumaya devam edin.

Meteoroloji, Buzlanma ve Don Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri ve çevresi için hava tahmin raporu yayımlandı. Meteoroloji uyarıda bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Kayseri genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bekleniyor. Sıcaklık, mevsim normalleri civarında seyredecek. Ölçüm Değerleri ise maksimum 1.1 derece, minimum -4.3 derece olarak ölçüldü. Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı ise ortalama olarak belirlendi.

Haftalık Tahmini Hava Durumu Şöyle;

29.01.2024 Pazartesi; Çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu, yer yer sisli, en düşük -6 derece, en yüksek 4 derece. Rüzgar kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette.

30.01.2024 Salı; Parçalı ve çok bulutlu, günün ilk saatlerinde güney kesimlerde (Yahyalı, Develi ve Erciyes Kayak Merkezi) aralıklı hafif kar yağışlı, en düşük 6 derece, en yüksek - Rüzgar kuzeydoğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette.

31.01.2024 Çarşamba; Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu, yer yer sisli, en düşük -7 derece, en yüksek - Rüzgar kuzeydoğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette.

01.02.2024 Perşembe; Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu, yer yer sisli, en düşük -6 derece, en yüksek 4 derece. Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette.

02.02.2024 Cuma; Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu, yer yer sisli, en düşük -5°C, en yüksek 7 derece. Rüzgar batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette.

Uyarılar;

Buzlanma ve Don Uyarısı: Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ocak Ayı İstatistikleri;

Ocak ayında uzun yıllar sıcaklık ortalamaları incelendiğinde, en düşük sıcaklık -5.4 derece (06.01.1942), en yüksek sıcaklık ise 19.3 derece (12.01.2021) olarak kaydedildi. Aylık toplam yağış miktarı ortalaması ise 38.0 mm olarak belirlendi.