Merkez Bankası'ndan yeni bir hamle geldi!

Merkez Bankası, Türk lirasına geçişi desteklemek için yeni bir dizi karar aldı. bir aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için yeni düzenleme resmi gazete yayımlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Merkez Bankası'ndan yeni bir hamle geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafize Gaye Erkan'ın görevinden ayrılmasının ardından TCMB başkanlığına atanan Fatih Karahan ilk kararını alarak, altın hesaplarından TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm teşvik edilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği ile Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

3 ayda bir faiz uygulanacak

Böylelikle, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulanacak. 

Döviz hesabı TL’ye çevrilebilecek

Öte yandan, döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih uzatıldı. Kur Korumalı Mevduat Hesabı kapsamında, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ocak 2024 itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları artık TL hesabına çevrilebilecek.