Merkez Bankası'ndaki değişim piyasaları nasıl etkiledi? Dolar yükselecek mi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa etmesinin ardından yerine gelen Fatih Karahanlı'nın atanması piyasalarda büyük yankı uyandırdı. Yatırımcılar, bu değişimin piyasaları nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Ekonomist İslam Memiş, Merkez Bankası'nda yaşanan bu değişimi piyasaları nasıl etkileyeceğini açıkladı.

Merkez Bankası'ndaki değişim piyasaları nasıl etkiledi? Dolar yükselecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomist İslam Memiş, Tv100’deki köşe yazısında, Merkez Bankası’nda yaşanan başkan değişikliğinin piyasalar üzerindeki etkisini açıkladı. Hafize Gaye Erkan’ın istifasının üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan Memiş’in paylaşımında; ‘Görev değişikliği kötü bir şey değil, sırayla uygun görenler çalışır. Küsmeye ve kusmaya gerek yok’ ifadeleri yer alıyor.

‘Korkacak bir şey yok’

Erkan’ın istifa haberi yatırımcıları korkuttuğunu söyleyen Memiş; ‘Beklediğim haber geldi ve Erkan istifa etti. Cuma akşamı açıklanan istifa haberi yatırımcıları pazartesi günü için korkuttu. Herkes “Eyvah” derken, bir uyarı daha yaptım, “Ters pozisyonda kalmayın, sakin olun” diye. Çünkü ortada korkacak bir şey yok. Her şey ve tüm trend yoluna devam edecek. Geçen hafta borsa tarafında “kâr satışı” için uyarılar yapmıştım. 8 bin 665 puandan kapanış yaptı ama “8 bin 250 puanı bekleyin” uyarımı anımsatmak isterim’ dedi.

Hafta başında yayımladığı köşe yazısında borsayı da değerlendiren Memiş; ‘Bu hafta için kısa vadede bu uyarım geçerli. Kâr satışını borsa tarafında “alım fırsatı” olarak göreceğim. Mart sonu ile alakalı 9 bin puan öngörüm devam ediyor. Faiz ve KKM’den çıkan para borsaya girer. Yabancı yatırımcı Şubat’ta borsaya gelir. Yani, borsanın daha yolu var’ ifadelerine yer verdi.