Meclis için liste savaşı!

Siyasi partilerde belediye meclisleri için liste savaşı yarın bitiyor. Siyasi partilerin adaylarını yarın mesai saatine kadar Yüksek Seçim Kurulu'na resmen bildirmeleri gerekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Meclis için liste savaşı!

Siyasi partilerin belediye meclis üyesi adaylarını yarın mesai saatine kadar Yüksek Seçim Kurulu’na resmen bildirmeleri gerekiyor. Özellikle AK Parti’de listeye girebilmek için büyük bir yarış olduğu belirtiliyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun siyasi partilere belediye başkan adayları ve meclis üyelerini resmi olarak bildirmeleri konusunda tanıdığı süre yarın akşam mesai saatinde sona erecek. Bu nedenle bazı siyasi partilerde olağanüstü hareketlilik yaşanıyor.

Birçok siyasi parti meclis üyesi adaylarını önceden belirleyerek bu aşamayı tamamladılar. MHP’de de meclis üyesi adayları çok önceden belirlendi ve liste YSK’ya verildi. En çok başvurunun olduğu AK Parti’de ise hummalı bir çalışma yürütülüyor. Daha önce belediye meclis üyeliği yapan pek çok isim yeniden başvuru yaptı. Ancak AK Parti il yönetiminin bu isimlere sıcak bakmadığı ve listeyi yenilemek istediği belirtiliyor. Bu isimlerin de partinin üst düzey yetkililerini arayarak, il teşkilatına baskı yapmaya çalıştığı öne sürülüyor.

Ayrıca il teşkilatı ile belediye başkan adayları arasında bazı isimler üzerinde ittifak sağlanamadığı ve ayrışmanın ortaya çıktığı iddia ediliyor. Partiye yeni başvuran isimlerin de kendilerine yer verilmesi konusunda il yöneticilerine talepte bulunduğu belirtiliyor.

AK Parti’den adaylık başvurusu yapan isimlerin özellikle üst sıralarda yer alarak Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olmayı istedikleri, bu konuda kulis çalışmasını yoğunlaştırdıkları kaydediliyor. Belediye başkan adayları ile il yöneticilerinin bu konuda birkaç toplantı yaptığı ve bazı görüş ayrılıklarının ortaya çıktığı öğrenildi.